Fără categorie

Luna de topaz – Alina Cosma

Titlul: Luna de topaz
Autor: Alina Cosma
Editura: Primus
Anul apariției: 2018
Nr. pagini: 256

Poate un suflet zdrobit să se vindece și să renască?

Anul 2117, planeta Terra, Regatul Solaris…

Tessa este un soldat care cunoaște cruzimile lumii în care trăiește din fragedă pruncie. Prima lecție o primește chiar de la tatăl său… Viața ei e un adevărat calvar, iar singura motivație pe care o are pentru a trăi este răzbunarea.

Dave dorește să cunoască lumea. El e un empat născut în laboratoarele de genetică „Luna de topaz”, căzut victimă unui complot.

Împreună vor înfrunta iadul care izbucnise în jurul lor.

Destinul lui este un vis: o tânără numită Lis care îi va reclădi viața. Unde o va găsi?

Salvarea ei poartă chipul unui înger pe care îl crezuse de mult plecat…

Cine este cu adevărat Dave? De ce Lis este atât de specială în destinul lui?

Predestinare, secrete, abilități speciale, genom uman modificat genetic, inteligență artificială și un singur scop: perpetuarea rasei…

Poate iubirea să apară acolo unde totul pare doar un plan bine pus la punct?

„Luna de topaz” este o carte care te ține în suspans. Autoarea a reușit să construiască o poveste științifico-fantastică, presărată cu romantism și cu scene erotice. Personajele sunt creionate cu o personalitate foarte puternică, capabile să înfrunte chiar și cele mai dificile situații în care sunt puse. Am fost surprinsă de duritatea unor scene, ca, mai apoi, să descopăr o sensibilitate aparte a personajelor. Am fost fascinată de carte, de poveste și de modul în care evoluează lucrurile.

                                                                             Eva Ancuța Hamza

Am intrat în lumea magică a cărților scrise de Alina Cosma prin romanul Înger de pază care m-am atras ca un magnet în povestea sa, la fel s-a întâmplat și cu Luna de topaz. Am fost prinsă în poveste încă de la primele file, am savurat fiecare pagină cu sufletul la gură ca la final să țopăi de fericire că cele două personaje principale și-au găsit drumul, un drum lung care a fost presărat cu o mulțime de obstacole.

„Nu dădu drumul încheieturii brațului celui pe care îl trăgea după ea, ținându-l strâns. La un moment dat își dădu seama că ceva se apropiase. Se opri brusc, iar cel care o urma de izbi de trupul ei, clătinând-o. Era solid și respira sacadat. Se întoarse cu fața la el și îi acoperi gura, prinzându-i nasul cu degetele. Trupurile lor erau lipite, cu respirația tăiată. Individul nu ripostă, chiar dacă îi simțea sudoarea rece prelingându-i-se pe față. Mișcarea din fața lor se îndepărtă. Îi eliberă fața, apoi îl prinse din nou de braț și porniră. Erau singuri, dar pericolul nu dispăruse. Erau căutați. Drone de recunoaștere zburau peste tot.”

Acțiunea are loc în anul 2117, pe Terra, Regatul Solaris. O lume unde invazia mai multor specii vor trona, iar violența va fi la ordinea zilei.

Chiar la început am întâlnit-o pe Tessa în plină acțiune, o femeie înzestrată cu un curaj fără limite, o femeie dispusa să se arunce în luptă chiar și fără o armă, deoarece indiferent de cum se va termina lupta nu mai are ce pierde. Am fost șocată pe parcursul lecturii când au fost dezvăluite lucruri ce țin de copilăria sa. Cu un tată abuziv, Tessa a ales să se înroleze in armă de la vârsta de doisprezece ani.

Tessa a crezut că odată cu înrolarea sa în armată va scăpa de abuzurile care iau i-au marcat copilăria, dar din păcate și în armată s-a ales cu același tratament ca și acasă. Deși este supusă multor umilințe, tânără nu s-a dat bătută, iar acest lucru a adus-o în fruntea unei elite a armatei care era condusă de locotenentul Jones, locotenent care a considerat-o pe Tessa cea mai valoroasă piesă a elitei sale.

Că în orice roman, prințesa are și un prinț iar în cazul lui Tessa, prințul este Dave un bărbat pe care ea îl salvează chiar în momentul care are loc un atac, atac care era destinat pentru amândoi.

În urma atacului Tessa și Dave pornesc împreună într-o cursă nebună având un scop comun, scopul de a supraviețui, lucru destul de greu cu drone care îi urmăresc la fiecare pas.

„Lis făcu doi pași în spate. Îl privi speriată, era atât de diferit de acel Dave pe care îl cunoscuse în urmă cu doi ani. Nu mai părea băiatul neștiutor. Săruta cu pasiune, dominant, și îi invadase intimitatea fără ezitare, intimitate pe care și-o păstrase ascunsa tuturor în acei doi ani. Doar acel bărbat care acum stătea în fața ei, și pe care, își dădu seama că nu îl cunoștea defel, știa totul despre ea. Ce proastă fusese în urmă cu o seară! Ea îl chemase și știa că și el e conștient de acest fapt. Iar în acea clipă probabil îi simți nesiguranța…”

Deși cei doi pornesc la drum împreună și trec prin multe obstacole drumul lor se desparte atunci când Dave ajunge la destinație iar Tessa este decisă că este timpul pentru un nou început.

Dacă în prima parte am întâlnit-o pe Tessa că o femeie puternică, o femeie care nu poate fi doborâtă de nimic, în cea de a doua parte am văzut o nouă latură, o latura sensibila și plină de frică. O frică care reapare odată cu reapariția lui Dave deoarece acesta poartă cu el multe secrete, secrete care le va afecta viața celor doi. Dar ce secrete se ascund și cum va fi în continuare parcursul celor doi vă las pe voi să descoperiți.

Am devorat fiecare pagină cu sufletul la gură dar în același timp m-am șocat prin ce chinuri a trecut Tessa. Mi-a plăcut foarte mult personajul lui Tessa deoarece este plin de calități dar și defecte iar acest lucru a făcut să fie un personaj uman, un personaj care îți intră la inimă și care îți lasă în minte o sumedenie de întrebări. Recomand cu drag cărțile lui Alina Cosma!

1 gând despre „Luna de topaz – Alina Cosma”

Lasă un comentariu